Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αρμά

   Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 η Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου ή Αρμά στα Φύλλα Χαλκίδας, η οποία είναι χτισμένη μέσα σ' ένα θεσπέσιο τοπίο γεμάτο πεύκα, ελιές και πολλούς θάμνους.

Από το μοναστηριακό συγκρότημα σώζεται ο βυζαντινός ναός, που είναι ένα αρχαιολογικό μνημείο το οποίο αξίζει κανείς να επισκεφθεί.
   Η επίσκεψη ξεκίνησε με θερμή υποδοχή από τον πατήρ Χριστοφόρο που έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του ιστορικού της Μονής (μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα) στο εσωτερικό του ναού. Ακολούθησε ξενάγηση στον προαύλιο χώρο και έπειτα μια μουσική παρουσίαση που εξέπληξε και κατενθουσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
   Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε συνοδεία του ιερομόναχου Χριστοφόρου με περίπατο σε κοντινά μονοπάτια και άφθονο παιχνίδι σ' έναν υπαίθριο ανοιχτό χώρο. Ήταν μια υπέροχη εκπαιδευτική εκδρομή που ευχαρίστησε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πατήρ Χριστοφόρο που με ευγένεια και καλοσύνη αγκάλιασε την παρουσία μας.