Τα τριτάκια στο Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας

   Η Γ΄ τάξη επισκέφθηκε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, όπου συμμετείχε σε βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αισθητικής αγωγής. Με την καθοδήγηση ζωγράφου του Εργαστηρίου οι μαθητές εκτέθηκαν σε έργα διάφορων μορφών εικαστικής απεικόνισης (ζωγραφική, κολλάζ, γλυπτική, κεραμική, κ.λπ.) που αποτελούν δημιουργίες του Εργαστηρίου.


  Στη συνέχεια παρατήρησαν το έργο "Κόκορας" του Πάμπλο Πικάσο δίνοντας έμφαση στο αισθητικό ρεύμα του κυβισμού και με αφορμή αυτό το έργο ζωγράφισαν οι ίδιοι "Ζώα με σχήματα" . Το θέμα αυτό εντάσσεται στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, τα οποία υλοποιούν τη φετινή σχολική χρονιά με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς και των δύο τμημάτων της τάξης.
    Οι μαθητές δημιούργησαν τα έργα τους με κέφι και φαντασία με την καθοδήγηση της ζωγράφου του Εργαστηρίου κυρίας Μαλαματένιας Μπουντρή και τη βοήθεια της κυρίας Βάσως Λοβέρδου, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά. Τα έργα των μικρών μας ζωγράφων θα εκτίθενται στο χώρο του σχολείου κατά τον μήνα Δεκέμβριο.