Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 οι Δ΄και Στ΄τάξεις, με τη
συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, επισκέφθηκαν την τοπική επιχείρηση παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων «
ΛΑΓΟΣ» στο Γυμνό Ευβοίας. Οι μαθητές, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους της επιχείρησης,
ενημερώθηκαν για τη διαδικασία παραγωγής και τον τρόπο επεξεργασίας των
γαλακτοκομικών προϊόντων - γιαούρτι, κρέμα, ρυζόγαλο - , το είδος του γάλακτος
που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τους καθώς και οδηγίες για τη διατήρησή
τους. Τονίσθηκε ιδιαίτερα πως το γιαούρτι είναι μια πολύ θρεπτική και εύπεπτη τροφή, κατάλληλη για
όλες τις ηλικίες, πόσο μεγάλη είναι η διατροφική αξία των γαλακτοκομικών προϊόντων και πολύ
σημαντική η ένταξή τους στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
Στο τέλος
της ξενάγησης μαθητές και εκπαιδευτικοί δοκίμασαν τα γαλακτοκομικά
προϊόντα, που τους πρόσφερε η επιχείρηση δίνοντας την ευκαιρία για προώθηση και
κατανάλωση των τοπικών μας προϊόντων.