Διήμερη εκδρομή στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος



Οι μαθητές  της Στ΄ και Ε1΄τάξης  με τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους , το δ/ντή του σχολείου Δροσάτο Δημήτριο, Γιαννακίδη Πέτρο , Καρατζά Μαριάνθη και Παπουτσή Ελισάβετ, πραγματοποίησαν στις 25 και 26 Μαΐου 2017 διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή και επισκέφθηκαν το Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων Μολάων Λακωνίας και την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, συνδυάζοντας το πρόγραμμα « Νοιάζομαι και Δρω » για την τρίτη ηλικία με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα « Κάστρα της περιοχής μας » που εκπονεί το ΚΠΕ Μολάων .
Η επίσκεψη στο τοπικό Γηροκομείο έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να συνδιαλαγούν με ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, να τους προσφέρουν γλυκίσματα , να τους χαρίσουν συντροφιά και να λάβουν ερεθίσματα για κοινωνικές δράσεις στην περιοχή μας. Σε  κλίμα συγκίνησης αλλά και χαράς οι ηλικιωμένοι συζήτησαν με τα παιδιά, τραγούδησαν και χόρεψαν.
Ακολούθησε ιστορική αναδρομή της καστροπολιτείας της  Μονεμβασιάς ,
 ΄΄το πέτρινο καράβι ‘’ του Γιάννη Ρίτσου,  και περιήγηση στα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία του τόπου. Τα παιδιά - χωρισμένα σε ομάδες -   ακολουθώντας τους χάρτες της περιοχής περπάτησαν στα λιθόστρωτα καλντερίμια  και θαύμασαν τα πέτρινα σπίτια και τ’ αρχοντικά με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική  ,τις βυζαντινές και μεσαιωνικές εκκλησίες καθώς και τα ισχυρά της τείχη  που την κατέστησαν ένα από τα σημαντικότερα κάστρα της Πελοποννήσου, κέντρο εμπορίου και ιστορικών μαχών .
Τέλος οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο ελιάς και ελληνικού ελαιολάδου στη Σπάρτη.