Επίσκεψη στο " ΠΑΡΚΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ" και στο ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ






Tην Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄1 και ΣΤ΄2  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπ/κών της τάξης τους και της διευθύντριας του σχολείου στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος και στο πλανητάριο.



Στο πάρκο (210.000 τετραγωνικών μέτρων ) περπάτησαν σε μια μεγάλη έκταση με ανηφορικά μονοπάτια ανάμεσα σε αειθαλή και άλλα ενδημικά φυτά , επισκέφτηκαν το μουσικό κήπο, τους πίδακες νερού, τις παιδικές χαρές, τα πανοραμικά σκαλιά ,και το κανάλι.


Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Πλανητάριο ,όπου παρακολούθησαν την ψηφιακή προβολή  "Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα". Ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με ορισμένους από τους πιο ακραίους πλανήτες και δορυφόρους του Ηλιακού μας Συστήματος. Από την καυτή Αφροδίτη έως τον παγωμένο Πλούτωνα, από την γεμάτη ηφαίστεια Ιώ έως τον υπόγειο ωκεανό που κρύβει η παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης και από τις θάλασσες μεθανίου του Τιτάνα έως τα πέρατα της βαρυτικής "κυριαρχίας" του Ήλιου. Μια προβολή που αναδεικνύει την θαυμαστή πολυπλοκότητα των παράξενων κόσμων που κρύβει το Ηλιακό μας Σύστημα.