Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κριεζώτειο



  Την Τρίτη 17-10-2017 οι μαθητές του ΣΤ΄1 συνοδευόμενοι από το δάσκαλό τους, επισκέφτηκαν το Κριεζώτειο , κτήριο που είναι στενά συνδεδεμένο με τον αγωνιστή της επανάστασης του 1821 Νικόλαο Κριεζώτη και στο οποίο στεγάζονται τα Αρχεία Ν. Ευβοίας .



  
  Εκεί με την καθοδήγηση της κας Κάλλιας Χατζηγιάννη παρακολούθησαν το πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα «Γνωρίζω ένα μνημείο: Κριεζώτειο» .Αφού έγινε  συζήτηση γύρω από την ιστορία του κτηρίου και του Κριεζώτη, τα παιδιά εργάστηκαν  με μια σειρά φύλλων εργασίας.
·    Δόθηκαν κρυπτογραφημένα τα ονόματα των γονέων και των αδελφών του Ν. Κριεζώτη και ζητήθηκε από τα  παιδιά να τα αποκρυπτογραφήσουν και στη συνέχεια να φτιάξουν το γενεαλογικό δένδρο της οικογένειας Χαραχλιάνη.
  • ·        Παρουσιάστηκε   το πρωτότυπο της διαθήκης του Ν. Κριεζώτη, η οποία φέρει την υπογραφή και τη σφραγίδα του Κριεζώτη.
  • ·       Παρουσιάστηκαν  πρωτότυπα έγγραφα τα οποία είχαν σφραγισθεί στο παρελθόν με βουλοκέρι  και έγινε  συζήτηση γύρω από τη χρήση αυτού του υλικού. Στη  συνέχεια, τα παιδιά έγραψαν με πένα το δικό τους μυστικό (μια σκέψη, μια κρυφή επιθυμία κλπ) και δίπλωσαν το χαρτί, το οποίο έκλεισε και σφραγίστηκε με βουλοκέρι .
  • ·   Στον κήπο του Αρχείου τα παιδιά μοιράστηκαν  αντίγραφα στοιχείων  της κρήνης του Κριεζώτειου    και  εντόπισαν σε ποιο σημείο της κρήνης βρίσκεται το κάθε στοιχείο.


   Τέλος τα παιδιά γράφτηκαν στο κατάστιχο «Ντετέκτιβ του Αρχείου» και παρέλαβαν τις κάρτες τους, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν από τη νέα σχολική χρονιά στα παιχνίδια και τους διαγωνισμούς που θα εγκαινιάσουν τα Γ.Α.Κ. Ευβοίας.