Το 25ο δημ. Σχ. Χαλκίδας επισκέπτεται το ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ «CLAIVE»

Είμαστε η Ε’ τάξη του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας και την Δευτέρα 12/2/2018 επισκεφτήκαμε το καταφύγιο «CLAIVE» στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Νυχτερίδας, το δικό μας αδέσποτο» που έχει στόχο την ανάπτυξη της φιλοζωίας και της προστασίας των αδέσποτων και των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.
Αφού φτάσαμε μας υποδέχτηκαν θερμά οι υπεύθυνοι του καταφυγίου. Ταΐσαμε τα ζώα που υπήρχαν εκεί και παίξαμε μαζί τους. Στη συνέχεια πήραμε συνέντευξη από την υπεύθυνη του καταφυγίου και πρόεδρο της Φιλοζωικής την κ. Ζωή Χαϊνά, η οποία μας ενημέρωσε για το καταφύγιο και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που της κάναμε τις οποίες σας αναφέρουμε παρακάτω: 

1. Πού βρίσκεται το καταφύγιο;
Βρίσκεται στο Βασιλικό, στην περιοχή Αγ. Αντρέας.
 2. Ποτέ ιδρύθηκε;
Ιδρύθηκε το 1897 από έναν Άγγλο, ο οποίος το παραχώρησε σε φιλόζωους ανθρώπους ώστε να υπάρχει ένας χώρος που θα φιλοξενεί τα αδέσποτα ζώα της πόλης.
3.  Ποιος είναι ο στόχος του;
Ο στόχος του, όπως είπαμε προηγουμένως, είναι να φιλοξενεί και να περιθάλπει άρρωστα, τυφλά, ανάπηρα και γερασμένα αδέσποτα σκυλάκια ή γατάκια.
4. Ποια είναι τα τηλέφωνα επικοινωνίας;
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι : 2221022011 (γραφείου) και κιν.69720561057 (Κυρία Ζωή Χαϊνά)
5.   Από ποιους διοικείται;
Ο Ζωόφιλος σύλλογος διοικείται από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα.
6.  Πώς λειτουργεί;
Το καταφύγιο ζώων λειτουργεί για την φιλοξενία και την περίθαλψη των αδέσποτων, άρρωστων, τυφλών και κακοποιημένων ζώων.
7. Ποια είναι η σχέση του με τον Δήμο Χαλκιδέων;
Οι σχέσεις του με τον Δήμο Χαλκιδέων δεν είναι τόσο αρμονικές, αλλά προσπαθούν για την καλύτερη συνεργασία.
8.  Αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα; Αν ναι ποια είναι αυτά;
Το καταφύγιο αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι το οικονομικό. Επίσης, άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν επαρκούν οι εθελοντές για τη φροντίδα περίπου 150 σκυλιών και 100 γατιών.
9.  Ποια είναι η σχέση του με τα σχολεία;
 Η σχέση μας με τα σχολεία είναι καλή, όμως δεν έρχονται αρκετά σχολεία και παιδιά. Μέχρι τώρα έχουν έρθει μόνο  δύο σχολεία και ελπίζουμε να μας επισκεφτούν και άλλα.
10. Πώς μπορούν οι πολίτες και τα παιδιά να βοηθήσουν;
Οι πολίτες μπορούν να γίνουν μέλη του συλλόγου αν επιθυμούν να βοηθήσουν. Τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν φέρνοντας τροφή για τα σκυλάκια και τα γατάκια.
Μπορούν να έρχονται να παίζουν μαζί τους, όπως κάνατε κι εσείς και κυρίως να τα βγάζουν βόλτα. Αν θέλει κάποιος μπορεί  να υιοθετήσει κάποιο ζωάκι και να του ποροσφέρει μια καλύτερη ζωή με αγάπη και φροντίδα, όπως του αξίζει άλλωστε..
Επίσης, μπορούν οι πολίτες να προσφέρουν ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια κ.ά. είδη που δεν χρειάζονται, στο κατάστημα «Καταφύγιο» το οποίο βρίσκεται στην οδό Σαλονικιού 13 (κάθετος της Αβάντων) στη Χαλκίδα, ώστε να βοηθηθούμε οικονομικά και να πάρουμε τροφή και φάρμακα για τα ζώα.




«Νυχτερίδας το δικό μας αδέσποτο»

Το σχολείο μας έχει υιοθετήσει ένα αδέσποτο σκυλί, τον «Νυχτερίδα» τον οποίο φροντίζουμε καθημερινά και αγαπάμε πάρα πολύ και ζει έξω από το σχολείο μας. Ο Νυχτερίδας είναι ένα αξιολάτρευτο ζωάκι δύο χρόνων το οποίο έχουμε πάει στον κτηνίατρο για τα εμβόλια, είναι στειρωμένος, τσιπαρισμένος και αποπαρασιτωμένος. Αν και τον αγαπάμε πολύ ξέροντας πόσο δύσκολη είναι η ζωή στο δρόμο για τα αδέσποτα,  ελπίζουμε και αναμένουμε κάποιος καλός άνθρωπος να μας τον ζητήσει για υιοθεσία.