Τα Δευτεράκια της Β΄1 τάξης . . . Νοιάζονται και Δρουν

Τα Δευτεράκια της Β΄1 τάξης . . . Νοιάζονται και Δρουν, γράφουν, παίζουν και δημιουργούν με θέμα την Ανακύκλωση .
Έφτιαξαν  το συμβόλαιο της τάξης και ξεκίνησαν τις δράσεις τους. 
v  Επισκέφθηκαν το ΧΥΤΑ Θήβας, από  όπου πήραν σημαντικές πληροφορίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το σημαντικό ρόλο της ανακύκλωσης  στην προστασία του περιβάλλοντος, παίρνοντας ως δώρο για το σχολείο τρεις κομποστοποιητές για την ανακύκλωση των οργανικών στοιχείων.
v  Ανακύκλωσαν  χαρτιά, πλαστικές και χάρτινες συσκευασίες, τηγανέλαια , μπαταρίες, πλαστικά καπάκια  και οργανικά στοιχεία στον κομποστοποιητή.
v Συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας, όπου έγραψαν ποιήματα , έλυσαν ακροστιχίδες, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα και λαβύρινθους και βρήκαν τις οικογένειες λέξεων των ανακυκλώσιμων υλικών. Συμπλήρωσαν το Αλφάβητο της Ανακύκλωσης και πρότειναν λύσεις για ένα σχολικό κολατσιό χωρίς σκουπίδια αλλά  πολύ φιλικό προς το περιβάλλον.
v Χρησιμοποίησαν σε « παιχνίδια » τα πλαστικά καπάκια. Πρώτα τα χώρισαν σε χρώματα  και ανά ομάδες έγραψαν επάνω αριθμούς της προπαίδειας κάνοντας με διασκεδαστικό τρόπο καθημερινά εξάσκηση στον πολλαπλασιασμό και τη διαίρεση. Το ίδιο έκαναν και με τα γράμματα της αλφαβήτας σχηματίζοντας λέξεις και φτιάχνοντας σταυρόλεξα και ακροστιχίδες.  Ακόμη έπαιξαν « κρεμάλα » και « τρίλιζα » .
v Συμμετείχαν σ’ ένα περιβαλλοντικό παιχνίδι, που πραγματοποιήθηκε απ’ όλο το σχολείο με σκοπό να μπει στην καθημερινότητά τους  η ανακύκλωση, η μείωση των απορριμμάτων, η εξοικονόμηση της ενέργειας και γενικά η προστασία του περιβάλλοντος. 
v Έφεραν την άνοιξη στην τάξη τους φτιάχνοντας  μια όμορφη αμυγδαλιά χρησιμοποιώντας ένα κλαδί, μια γλάστρα, λίγα ψημένα και βαμμένα ποπ κορν. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό !
v Ακολούθησαν οι ταΐστρες των πουλιών. Εμπνευσμένοι από το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος για τα ζώα τις κατασκεύασαν με ανακυκλώσιμα υλικά , όπως τενεκεδάκια, χάρτινες συσκευασίες γάλατος, πλαστικά μπουκάλια και παλιά φλιτζάνια του τσαγιού. Τέλος τις κρέμασαν στα δέντρα του σχολείου περιμένοντας τους μικρούς . . . φτερωτούς επισκέπτες.
Και οι δράσεις . . . συνεχίζονται !

Στο βιντεάκι που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τις δράσεις τους: