Επίσκεψη στο  Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και το Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο στον Βαρνάβα Αττικής

Οι μαθητές των τάξεων Β΄1, Β΄2 και Γ΄2 επισκέφθηκαν την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και το Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο στον Βαρνάβα Αττικής.
Τα εκθέματα του Μουσείου αποτελούν τη μεγαλύτερη συλλογή κεντημένου ψωμιού στην Ευρώπη με πρωτότυπα σχέδια, σχήματα και μεγέθη. Τα 3.000 διαφορετικά μεταξύ τους εκθέματα καλύπτουν όλη την Ελληνική επικράτεια καθώς και 40 χώρες του εξωτερικού, ενώ συνεχώς εμπλουτίζονται και αυξάνονται.
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους ( Μουσείο Άρτου, ανώι, κατώι, δωμάτιο αργαλειού, παραδοσιακό φούρνο, παραδοσιακό πατητήρι, λαχανόκηπο ) και είδαν την αναπαράσταση καλλιέργειας της γης, αλέσματος, παρασκευής,  πλασίματος, κεντήματος και ψησίματος του ψωμιού καθώς και διάφορα γεωργικά εργαλεία.
Ακόμη με τη βοήθεια των υπευθύνων ζύμωσαν ζυμαράκια και έφτιαξαν σε διάφορα σχέδια μικρά ψωμάκια ,που τα πήραν στο σπίτι τους για ψήσιμο. Τέλος στα τρία επίπεδα της παραδοσιακής αυλής ξεκουράστηκαν και έπαιξαν.