Γαλλικό και γερμανικό  πρωινό !!!

      Την Τετάρτη 30 Μαΐου οι μαθητές των γερμανικών και των γαλλικών της Στ’ τάξης διοργάνωσαν -στα πλαίσια του μαθήματος -  μια γιορτή γεμάτη γεύσεις, γερμανικές και γαλλικές αντίστοιχα!
        Οι Γερμανοί φημίζονται ως  «ο λαός του πρωινού» και οι μαθητές του τμήματος των Γερμανικών το απέδειξαν και με το παραπάνω, φέρνοντας στο σχολείο όλα όσα μπορεί να περιλαμβάνει ένα πλούσιο γερμανικό πρωινό και όχι μόνο! Γεύσεις αλμυρές, διάφορα ψωμάκια (Brötchen) και γερμανικά γλυκίσματα όπως: Berliner (ντόνατς με μαρμελάδα), Käsekuchen (γερμανικό τσιζκέικ), Apfelkuchen (μηλόπιτα)  ήταν μόνο μερικά! Τα παιδιά απόλαυσαν αυτό το πλούσιο γερμανικό πρωινό – με τη συνοδεία φυσικά και σύγχρονων γερμανικών τραγουδιών - διαδίδοντας το έθιμο και στους συμμαθητές τους από το τμήμα των γαλλικών  αλλά και σε όλο το υπόλοιπο σχολείο, που μάλλον δεν περίμενε αυτή την  ευχάριστη έκπληξη!
        Αυτό που κάνει τη γαλλική γαστρονομία μοναδική είναι ότι πρόκειται για μια χώρα με μακρά γαστρονομική παράδοση και τεχνογνωσία, που ξέρει να δίνει αξία στο κάθε προϊόν ξεχωριστά και να αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, μέσα από τις μεθόδους παραγωγής, τις συνταγές ,τις τεχνικές, την τελική παρουσίασή του, αλλά και τη στιγμή της απόλαυσης. Τα γαλλικά πιάτα, απλά ή περίτεχνα, χαρακτηρίζονται από έναν αριστοκρατικό συνδυασμό γεύσεων. Το να τρως καλά και ποιοτικά είναι ιδιαίτερα σπουδαίο για τους περισσότερους Γάλλους, οι οποίοι ξοδεύουν απίστευτο χρόνο μιλώντας για κατανάλωση φαγητού.
Γνωρίσαμε νέες γεύσεις, φάγαμε αρκετά, διασκεδάσαμε πολύ και γενικά περάσαμε υπέροχα!

Στο βιντεάκι που ακολουθεί μπορείτε να δείτε κάποια από τα εδέσματα του  γαλλικού και του γερμανικού μπουφέ και στιγμιότυπα από τη γιορτή μας: