Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΗΣ «ΚΑΚΙΑΣ ΚΕΦΑΛΗΣ»




Κατά την επίσκεψή μας στον Φάρο της Κακιάς Κεφαλής την 1η Νοεμβρίου 2018, στην περιοχή ακτής Παπαθανασίου της πόλης μας, περάσαμε ένα πολύ όμορφο και απολαυστικό πρωινό. Τα παιδιά των τμημάτων της Β΄ τάξης, της Δ΄ τάξης και της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας, που συμμετείχαμε στη δράση αυτή μαζί με τους δασκάλους μας και τη Διευθύντρια του Σχολείου μας, κυρία Δήμητρα Μανούσου, η οποία είχε και την έμπνευση και την ευθύνη οργάνωσης όλης της δράσης, φτάσαμε το πρωί στο άλσος του Φάρου. Απολαύσαμε τη δροσιά και την ησυχία του πευκοδάσους και τη γαλήνη της θάλασσας.
Στη συνέχεια, χωρισμένοι σε ομάδες, παίξαμε πολύ ενδιαφέροντα κι ευχάριστα παιχνίδια στο δάσος που σκοπό τους είχαν να κινηθούμε στο χώρο αυτό και με διασκεδαστικό τρόπο να μάθουμε για το φυσικό περιβάλλον, τη σημασία του στη ζωή μας και την ανάγκη για την προστασία του από τη ρύπανση και την καταστροφή.
Στη συνέχεια, στο διάλειμμα των δραστηριοτήτων μας, απολαύσαμε ζεστό ρόφημα τσάι και κουλουράκια κάτω από τη δροσιά των αειθαλών πεύκων, το οποίο είχαν ετοιμάσει και μας πρόσφεραν κυρίες από το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου μας.
Είχαμε ακόμη τη χαρά να ενημερωθούμε από τον υπεύθυνο φύλακα του Φάρου για όλα όσα αφορούν τους φάρους της πατρίδας μας, την ιστορία τους, τα είδη, την εξέλιξή τους και βεβαίως για την σπουδαιότητα και την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας τους.
Επιστρέψαμε στο σχολείο μας το μεσημέρι ενθουσιασμένοι και γεμάτοι εμπειρίες από την όμορφη αυτή δράση μας. Η καρδιά μας όμως έμεινε εκεί στη γαλήνη του δάσους, δίπλα στο γαλάζιο της θάλασσας!
Ευχαριστούμε τους γονείς που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης και τον φαροφύλακα, κύριο Αντώνη