«Ομαδομαζέματα - Θαλασσομαντέματα»


Την Παρασκευή 8/2/2019 επισκέφτηκε το σχολείο μας ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΠΕΠΨΥ) της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας.
Τα παιδιά του Ε΄ 2 τμήματος του σχολείου από τις 10:00 έως τις 12:25 συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια - εργαστήρια με γενικό τίτλο «Ομαδομαζέματα -  Θαλασσομαντέματα». Το υλικό με τα βιωματικά παιχνίδια που έπαιξαν προέρχεται από το ΚΠΕΠΨΥ της ΠΕ Ρόδου. Με ευχάριστο και παιδαγωγικό τρόπο αναδείχτηκε η αξία της συνεργασίας μέσα στην τάξη, η σημασία της αποδοχής της διαφορετικότητας και βοήθησε τα παιδιά να κατανοούν και να αντιλαμβάνονται σημαντικές έννοιες της ζωής μας όπως η φιλία, η αποδοχή, η ασφάλεια, η αυτοεκτίμηση κ.ά.
Τα παιδιά του τμήματος ευχαριστήθηκαν τα παιχνίδια του εργαστηρίου ακολουθώντας τον χάρτη των νησιών-συναισθημάτων μέσα από τη λύση απλών γρίφων, ανταποκρίθηκαν άριστα στα διάφορα ερεθίσματα και με συμμετοχικό παιγνιώδη τρόπο έμαθαν να ελέγχουν τα δικά τους συναισθήματα και να διαχειρίζονται τις τυχόν συγκρούσεις με τους συμμαθητές τους.