3 Δεκεμβρίου 2019 Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ







Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ στην πλατεία πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης μας ,ύστερα από πρόσκληση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας, οι μαθητές των Γ΄2 και Ε΄1 τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν σε δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για την αναπηρία. Τη δράση διοργάνωσαν η ΑμΚΕ KINITRO με το Βιωματικό Εργαστήρι Εξοικείωσης με την Αναπηρία ‘’ Labyrinth of Senses ‘’ , το Όραμα Νέων με το πρόγραμμα ‘’ Μια μπάλα για όλους ‘’ , το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του ΔΟΠΠΑΧ και ο ΔΟΑΠΠΕΧ .
Τα παιδιά με την καθοδήγηση των υπευθύνων ενεργοποίησαν τις πέντε αισθήσεις τους,
‘’μπήκαν‘’ σε ρόλο παιδιών με αναπηρία και έκαναν πολλές δράσεις . Προσπάθησαν να ζωγραφίσουν με το στόμα ή με τα χέρια έχοντας δεμένα τα δάχτυλά τους, να μαντέψουν το περιεχόμενο ενός δοχείου με την όσφρηση ή την αφή τους, να βάλουν ένα μπαλάκι σε καλάθι χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια τους, να καταλάβουν με την κίνηση των χειλιών ενός συμμαθητή τους τι τους λέει , να κινηθούν στο χώρο με κλειστά μάτια με την καθοδήγηση ενός άλλου παιδιού – βοηθού και να κινηθούν μ’ ένα αναπηρικό αμαξίδιο ανάμεσα από εμπόδια.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τις δράσεις αυτές, ευαισθητοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο για τους ανθρώπους με αναπηρία και κατάλαβαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή. Τέλος έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες και χάρισαν στο Ειδικό Νηπιαγωγείο την αφίσα που είχαν φτιάξει γι’ αυτό το σκοπό με κεντρικό σύνθημα « ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ - ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ »