Ημερολόγια για το νέο σχολικό έτος




Λίγα λόγια για το ….νοιάζομαι και δρω
«ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ»
Το σχολείο μας συμμετέχει για 4η συνεχή χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και δρω», σε συνεργασία με το Σωματείο «Δεσμός» κα ιτο Ίδρυμα Λαμπράκη. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν ακόμη ……… σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Βασικές κατευθύνσεις αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι: ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη και ο ενεργός πολίτης. Οι επιμέρους στόχοι κάθε φορά, επιτυγχάνονται μέσα από βιωματικές δράσεις, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις και παρεμβάσεις, έτσι, ώστε τα παιδιά να βιώνουν τη χαρά της προσφοράς, τη δύναμη της συμμετοχής και την αξία της ενσυναίσθησης. Το πρόγραμμα αποτελεί αφορμή, ώστε το σχολείο να ανοίξει την πόρτα του στην κοινωνία, να συνεργαστεί με τοπικούς φορείς, καθώς και με άλλα σχολεία, αλλά και να γίνεται το ίδιο κοιτίδα πολιτισμού και εκπαίδευσης, με απότερο στόχο την αειφορία.
Το σχολείο μας πραγματοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες φέρνουν σε επαφή τους μαθητές μας με τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι πρόσφυγες και τα ασυνόδευτα παιδιά, τους οποίους και στηρίζουμε. Εκδηλώνουμε το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον, αλλάζοντας συνήθειες και διαμορφώνουμε τον χώρο του σχολείου μας, ώστε να δρούμε υπεύθυνα, με απώτερο στόχο την αειφορία. Τέλος, προσέχουμε την υγεία μας, γυμναζόμαστε, αξιοποιώντας ό, τι η πόλη μας μπορεί να μας προσφέρει, στάδια, γυμναστήρια, αλλά και στην ύπαιθρο. Ταυτόχρονα, φροντίζουμε να τρεφόμαστε υγιεινά και να υιοθετούμε έναν τέτοιο τρόπο ζωής.
Με αυτούς και άλλους τρόπους νοιαζόμαστε και δρούμε!