ΤΑ SPECIAL OLYMPICS ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το σχολείο μας συμμετέχοντας στη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τα άτομα με αναπηρία, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου το πρωί, υποδέχτηκε στο χώρο του σχολείου ομάδα των SPECIAL OLYMPICS.
Τα SPECIAL OLYMPICS είναι παγκόσμιος οργανισμός, ο οποίος έχει ως στόχο, μέσα από τον αθλητισμό, να βοηθήσει άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (με διανοητική αναπηρία ή διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές), να γίνουν αποδεκτά από το κοινωνικό σύνολο, να αθληθούν και να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και βασικές κοινωνικές δεξιότητες.
Σε κάποια από τα προγράμματά του στοχεύει, μέσα από κοινωνικές δράσεις -κυρίως αθλητικές- σε σχολεία και σε αθλητικούς ομίλους, να φέρει σε επαφή ομάδες αυτών των ατόμων με παιδιά και με νέους κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης, για την καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων, το σεβασμό της αθλητικής μαθητικής ετερογένειας και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.
Στο σχολείο μας βρέθηκαν τρεις αθλητές των SPECIAL OLYMPICS μαζί με μια εκπαιδευτικό τους και τον προπονητή της Ολυμπιακής ομάδας του αθλήματος bocce. Αφού παρακολουθήσαμε ολιγόλεπτο βίντεο με τους αγώνες των SPECIAL OLYMPICS και τις διεθνείς διακρίσεις τους, συζητήσαμε με τους καλεσμένους μας για τις δικές τους διεθνείς διακρίσεις. Την επόμενη ώρα παίξαμε μαζί τέσσερα σετ του αθλήματος bocce και χαρήκαμε μαζί με τα παιδιά των SPECIAL OLYMPICS και τις μεικτές ομάδες που συναγωνίστηκαν.