Έκθεση ζωγραφικής από τους μαθητές μας με θέμα την πανδημία-Από την διευθύντρια κ.Δήμητρα Μανούσου

Αγαπητοί γονείς,

Είχα την ιδέα να ζωγραφίσουν όλα τα παιδιά του σχολείου μας πάνω σε ένα κοινό θέμα σχετικά με το πως άλλαξε η ζωή τους συγκριτικά με πριν και πως τη φαντάζονται μετά από την περιπέτεια της πανδημίας. Όλα τα έργα των παιδιών θα τα εκθέσουμε σε μια ενδιαφέρουσα έκθεση με το άνοιγμα των σχολείων.
Θα ήθελα να τα παροτρύνετε να δημιουργήσουν κάτι δικό τους αφού διαβάσουν μαζί σας τις οδηγίες που ακολουθούν.
Σας ευχαριστώ

Η Δ/ντρια
Δήμητρα Μανούσου   


Αγαπητά μου παιδιά,
Σας προτείνω να δημιουργήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, κάτι κοινό για να θυμόμαστε την περίοδο αυτή που δεν ήμασταν μαζί και να την ενώσουμε με το πριν και το μετά.
…Και να το κάνουμε αυτό μέσα από τη ζωγραφική.
Σκεφτείτε λοιπόν κάτι απ τη ζωή σας πριν να κλείσουν τα σχολεία λόγω του κωρονοϊού, πως αυτή άλλαξε με τη διαμονή στο σπίτι και πως θα είναι όταν θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.
Πρώτα η έμπνευση!
Φανταστείτε κάτι δικό σας αυτό που για σας έχει σημασία είτε είναι θετικό είτε αρνητικό!
Ύστερα…..
Πάρτε μπογιές (ξυλομπογιές, λαδομπογιές ή τέμπερες) μολύβι και μια άσπρη κόλα χαρτί. Βάλτε μια μουσική που σας αρέσει και σιγουρευτείτε ότι κανείς δε θα σας ενοχλήσει όσο δημιουργείτε!
Χωρίστε το χαρτί κάθετα σε τρία μέρη όπως παρακάτω:


ΠΡΙΝ




ΤΩΡΑ








ΜΕΤΑ

Όταν τελειώσετε φωτογραφίστε ή σκανάρετε το έργο σας και στείλτε το στο e-mail του σχολείου (mail@25dim-chalk.eyv.sch.gr ) το αργότερο μέχρι το τέλος του Απριλίου.
To πρωτότυπο έργο σας φυλάξτε το και φέρτε το στο σχολείο. Θα τα ενώσουμε όλα μαζί σε μια όμορφη έκθεση και θα μοιραστούμε έτσι τις αναμνήσεις, τα βιώματα και τα όνειρα που ζήσαμε αυτό τον καιρό! Ανυπομονώ να δω τις ζωγραφιές σας και θα σας δείξω βέβαια και τη δική μου! Πίσω από το έργο γράψτε το όνομά σας και την τάξη σας και αν θέλετε δώστε και έναν τίτλο.
Με αγάπη,
Δήμητρα Μανούσου