"Φυσική Αγωγή και η σχέση της με την υγεία", από την γυμνάστρια κ. Αντωνίου Ρούλα


Αγαπημένοι μου μαθητές γεια σας !

Όλοι γνωρίζετε τα οφέλη της άσκησης τόσο στην πνευματική όσο και στη σωματική υγεία. Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες , είναι ακόμη πιο απαραίτητη λόγω του εγκλεισμού στο σπίτι.
Πιστεύω ότι αφιερώνετε καθημερινά λίγο από το χρόνο σας στο να γυμνάζεστε με όποιο τρόπο μπορείτε έτσι ώστε να διατηρείτε την φυσική σας κατάσταση καλή.


Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και η σχέση του με την υγεία

Πολλές συμπεριφορές και συνήθειες που έχουν ουσιαστική επίδραση στην υγεία για όλη τη ζωή διαμορφώνονται στην παιδική και εφηβική ηλικία. Για το λόγο αυτό, οι υγιεινές συμπεριφορές πρέπει να μας απασχολούν ιδιαίτερα στα χρόνια του σχολείου. Ο αθλητισμός και το μάθημα της Φυσικής Αγωγής βοηθάνε ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός διά βίου υγιεινού τρόπου ζωής.
Οι κρίσιμοι παράγοντες που ευθύνονται για τις καρδιοπάθειες διαμορφώνονται νωρίς από την εφηβική ηλικία, για το λόγο αυτό η άσκηση και η καλή φυσική κατάσταση των νέων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Έτσι, επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό η πρόληψη των ασθενειών.
Η σχολική ηλικία είναι η καλύτερη ηλικία για να ανακαλύψεις τα οφέλη της άσκησης και για να μάθεις να γυμνάζεσαι. Μερικές συμπεριφορές κατά την εφηβική ηλικία που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία στο μέλλον είναι η κακή διατροφή, το κάπνισμα και η έλλειψη άσκησης.


·       Κάντε το παρακάτω ερωτηματολόγιο και δείτε κατά πόσο χρειάζεται να κάνετε αλλαγές προκειμένου να αποκτήσετε υγιεινές συνήθειες στη ζωή σας.

 


 

·       Στην ερώτηση 6 του ερωτηματολογίου πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο :

 

         http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/4866

 

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα βασικά συστατικά των τροφών και τη διατροφική τους αξία.

 

 

 

Όλα τα αθλήματα έχουν κάτι πολύ σημαντικό να σας δώσουν:

ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΑ !

 

·       Δεν έχει σημασία πόσες ώρες θα ασχοληθείτε , αλλά να ασχοληθείτε !

·       Δεν έχει σημασία με ποιο άθλημα – αρκεί να είναι το αγαπημένο σας !

·       Δεν έχει σημασία αν θα αθληθείτε μόνος ή με φίλους. Η υγεία σας και η φυσική κατάσταση μπορούν να βελτιωθούν είτε έχετε παρέα είτε όχι !

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ένα κρυπτόλεξο με αθλήματα:

 

http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/6116


 

 

 

ΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ

                                                              Κ.Φ.Α.