Τηλεδιάσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης, με την διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου


Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο
Στην προσπάθεια να φέρουμε σε μια πρώτη επαφή τα παιδιά της Έκτης τάξης του Σχολείου μας, που φέτος αποφοιτούν, με το νέο περιβάλλον του Γυμνασίου, όπου θα φοιτούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, συμμετείχαμε σε δυο τηλεδιασκέψεις με τη Διευθύντρια του Γυμνασίου, κυρία Δέσποινα Παπά.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, χωρίς τον κίνδυνο του κορωνοϊού, είχαμε προγραμματίσει επίσκεψη στο Γυμνάσιο, όπως είναι καθιερωμένο να γίνεται τα τελευταία χρόνια για τους μαθητές της Έκτης τάξης. Όμως, τη φετινή χρονιά τα πράγματα κύλησαν διαφορετικά. Έτσι, μετά από κοινή απόφαση, οι δάσκαλοι των τμημάτων Στ΄1 και Στ΄2, κα Αρετή Στάμου και κος Ηλίας Λαμπράκης σε συνεννόηση με τη Διευθύντρια του Σχολείου μας, κα Δήμητρα Μανούσου και τη Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας, προγραμματίσαμε και υλοποιήσαμε τηλεδιάσκεψη, ώστε οι μαθητές μας να έχουν μια πρώτη ευκαιρία γνωριμίας και να λύσουν όποιες απορίες τους απασχολούν. Η πρώτη τηλεδιάσκεψη έγινε την προηγούμενη Πέμπτη 18 Ιουνίου, για τους μισούς μαθητές της Στ΄ τάξης και η δεύτερη τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, για τους άλλους μισούς.
Τα παιδιά άκουσαν με μεγάλη προσοχή όσα τους είπε η Γυμνασιάρχης και μερικοί καθηγητές, που ήθελαν να μιλήσουν μαζί τους, να τα γνωρίσουν και να τα καλωσορίσουν στο νέο τους σχολείο. Στη συνέχεια έκαναν ερωτήσεις για ποικίλα θέματα που τους ενδιέφεραν, όπως για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τους χώρους του διδακτηρίου, τα διαλείμματα, τις εκδρομές, τις απουσίες κ.ά. Η κυρία Παπά απάντησε με σαφήνεια σε όλα τα ερωτήματα και μας μετέφερε, έστω και μέσω των καμερών της τηλεδιάσκεψης, μια πολύ όμορφη εικόνα για τις σπουδές στο Γυμνάσιο, μας κίνησε το ενδιαφέρον και πήρε λίγο από το άγχος που μπορεί να βαραίνει κάποιους από τους μαθητές μας.
Είναι αλήθεια πως ένας καινούριος μεγαλύτερος δρόμος ανοίγει μπροστά στο μέλλον των παιδιών της Στ΄ τάξης στο επόμενο στάδιο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γεμάτος με νέες προκλήσεις, νέα μαθήματα, νέα προγράμματα, νέες παρέες και φιλίες κοντά στις παλιές, νέους έμπειρους επιστήμονες, δασκάλους, ανθρώπους, που είναι έτοιμοι να τους συμπαρασταθούν στον αγώνα προς την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους, την πολύπλευρη ωρίμανσή τους στα χρόνια της εφηβείας και τα μετέπειτα.
Ευχόμαστε όλοι στα παιδιά μας, στα Εκτάκια μας, να έχουν Καλό Καλοκαίρι! Καλές Διακοπές! και καλή πρόοδο από τον Σεπτέμβρη στο Γυμνάσιο!