Δράσεις του σχολείου μας, για την Παγκόσμια Μέρα για τα Ζώα, στις 4 Οκτωβρίου

Μήνυμα της Διευθύντριας  κας Μανούσου Δήμητρας για την  Παγκόσμια Μέρα για τα Ζώα, στις 4 Οκτωβρίου

Αγαπητοί γονείς,                                  

Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα για τα Ζώα. Σκοπός αυτής της επετειακής μέρας  είναι η ευαισθητοποίηση μέσα από την εκπαίδευση, ώστε να δημιουργηθεί ένας κόσμος όπου τα ζώα θα αναγνωρίζονται ως αισθανόμενα όντα και θα υπάρχει μέριμνα για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Ένα μέρος των ζώων  αποτελούν και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, η ύπαρξη των οποίων στη χώρα μας αποτελεί πρόβλημα, καθώς ο αριθμός τους είναι τεράστιος και οι συνθήκες διαβίωσης τους άθλιες. Τα αδέσποτα ζώα στην πολύ μικρή τους –σε διάρκεια- ζωή στο δρόμο, αντιμετωπίζουν καθημερινά το κρύο, την πείνα, τη δίψα την κακοποίηση, τις ασθένειες  και τη θανάτωση (φόλες).

Η ύπαρξη αδέσποτων ζώων είναι ένα πρόβλημα που ο άνθρωπος έχει προκαλέσει με την ανεύθυνη συμπεριφορά του μέσω της εγκατάλειψης των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει ακόμα δυστυχώς καταφέρει να διαχειριστεί προς όφελος των ίδιων των ζώων αλλά και της τοπικής κοινότητας, το πρόβλημα αυτό αποτελεσματικά.

Το σχολείο μας διατηρεί ένα φιλοζωικό προφίλ και ενδιαφέρεται να καλλιεργήσει στα παιδιά από μικρή ηλικία την ενσυναίσθηση για τα άλλα μη ανθρώπινα πλάσματα και να συμβάλει ώστε να αναπτύξουν θετική στάση απέναντι σε αυτά.

Στα πλαίσια του εθελοντισμού και με αφορμή αυτή τη μέρα, συγκεντρώνουμε είδη χρήσιμα για τα αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια στη Χαλκίδα και στα περίχωρα.

Μπορείτε να μας στείλετε με το παιδί σας στο σχολείο  την ερχόμενη εβδομάδα τροφές (κονσέρβες ή κροκέτες), φάρμακα (αποπαρασίτωσης κ.α.) λουράκι για τσιπούρια,  ακόμα και σπιτάκια για ζώα μεγάλα και μικρά ή ότι άλλο νομίζετε.

Ότι συγκεντρώσουμε θα δοθεί στους Εθελοντές Αδέσποτων Χαλκίδας και σε καταφύγιο αδέσποτων στην πόλη μας.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή και τη συνεργασία.

Με εκτίμηση

Δήμητρα Μανούσου