Επίσκεψη της Ε' τάξης στο κέντρο της Χαλκίδας

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 21 και 22 Οκτωβρίου 2021 οι μαθητές των Ε'1 και Ε'2 τάξεων του σχολείου μας περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης μας συνοδεία των δασκάλων τους Καρατζά Μαριάνθης και Καραμούζη Ασημίνας, καθώς και του συνταξιούχου πρώην δασκάλου του σχολείου μας Μπαϊρακτάρη Κωνσταντίνου.

Επισκέφθηκαν το μουσείο του Γιάννη Σκαρίμπα, θαύμασαν τις προσωπογραφίες του που κοσμούν το χώρο και τις περιβόητες Καραγκιοζοφιγούρες του. Περιδιάβηκαν στην παραλία της πόλης και γνώρισαν την ιστορία που κρύβεται πίσω από το σήμα κατατεθέν μνημείο των "Αγαλμάτων", όπως επίσης και από το άγαλμα της Λέλας Καραγιάννη που βρίσκεται λίγο πιο πέρα.

Επίσης, επισκέφθηκαν το νεοκλασικό κτίριο του Δημαρχείου και κάνοντας μια στάση στην παλιά γέφυρα παρατήρησαν τις αλλαγές στην κατεύθυνση των νερών, έμαθαν περισσότερα για το φαινόμενο της παλίρροιας που χαρακτηρίζει την πόλη μας και θαύμασαν το κάστρο του Καράμπαμπα που δεσπόζει επιβλητικά πάνω στο λόφο.

Κλείνοντας την περιήγησή τους, οι μαθητές επισκέφθηκαν την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και την πλατεία απέναντι από την πυροσβεστική με το μεγαλόπρεπο άγαλμα του Μαρδοχαίου Φριζή. Τα παιδιά γύρισαν στο σχολείο μας ενθουσιασμένα και εντυπωσιασμένα από τα καινούρια πράγματα που έμαθαν για την ιστορία της πόλης μας!