«Εγώ και Εσύ Μαζί» _ Ποιοτική και συμπεριληπτική εκπαίδευση (σχολείο) που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, και τα παιδιά πρόσφυγες!_ Διεθνής Αμνηστία

 Η Β΄ τάξη του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας με καμάρι σας παρουσιάζει το ομαδικό κολάζ με θέμα «Τι χρειάζομαι για να πάω στο σχολείο;» που δημιούργησε με ζωγραφιές και λέξεις,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Ερέθισμα για τη δημιουργία του κολάζ  στάθηκε το ερώτημα «Τι χρειάζομαι για να πάω στο σχολείο;»  που αναπτύχθηκε με τη μέθοδο «Ιδεοθύελλα». Οι μαθητές/τριες εκφράστηκαν ελεύθερα. Αναφέρθηκαν σε υλικά πράγματα και είδη πρώτης ανάγκης, σε αγαπημένα πρόσωπα που τους στηρίζουν στη σχολική ζωή, συνέδεσαν το ερώτημα με ιστορικά γεγονότα, ιδέες και με την επικαιρότητα στο θέμα των προσφύγων. Όλα αυτά απεικονίζονται στο κολάζ με λέξεις και εικόνες που εντυπωσιάζουν!

Η εργασία τους είναι προϊόν ενός πρώιμου σταδίου στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα δικαιώματα των προσφύγων στην εκπαίδευση στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα της Διεθνής Αμνηστίας «Εγώ και Εσύ Μαζί»_ Ποιοτική και συμπεριληπτική εκπαίδευση (σχολείο) που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, και τα παιδιά πρόσφυγες!

    

«Τι χρειάζομαι για να πάω στο σχολείο;» , κολάζ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού της Β΄ τάξης του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας.



Λεπτομέρεια του κολάζ «Τι χρειάζομαι για να πάω στο σχολείο; » 



Λεπτομέρεια του κολάζ «Τι χρειάζομαι για να πάω στο σχολείο; »