Παγκόσμια ημέρα για το παιδικό βιβλίο

 Παγκόσμια ημέρα για το παιδικό βιβλίου  

(2 Απριλίου)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου και προκειμένου να αναπτύξουμε την φιλαναγνωσία και να καλλιεργήσουμε την αγάπη για το παιδικό βιβλίο, καλέσαμε στο σχολείο μας τρεις χαλκιδέους συγγραφείς.

Τον Αχιλλέα Ραζή, τον Πέτρο Χριστούλια και την Έλενα Γλωσσιώτη. Παρουσίασαν ένα βιβλίο τους, έκαναν εργαστήρια με τα παιδιά και συζήτησαν μαζί τους θέματα που τα απασχολούσαν.

Πρόκειται για τα βιβλία 

  • «Είναι Τέρας;» του Αχιλλέα Ραζή. Είναι ένα βιβλίο μόνο με εικόνες που μιλάει με τρόπο αλληγορικό , για όλα τα σκοτεινά πράγματα που μας φοβίζουν στη ζωή. Περιγράφει τη διαδρομή ενός μικρού αγοριού από τη βεβαιότητα του «είναι τέρας» στο ενδεχόμενο «μήπως τελικά δεν είναι τέρας;» Περισσότερα για το βιβλίο εδώ : https://kaleidoscope.gr/el/picturebooks/9789604712410--einai-teras-714.html
  • «Η ατμομηχανή του χρόνου»  του Πέτρου Χριστούλια, ενός Χαλκιδαίου κομικογράφου και συγγραφέα.  Το βιβλίο αφορά στην ιστορία της Χαλκίδας  και 
  • «Η πριγκίπισσα με τις μεγάλες βλεφαρίδες» της Έλενας Γλωσσιώτη, την οποία αναμένουμε στο σχολείο μας την Τετάρτη στις 13-4 για να παρουσιάσει το βιβλίο της στους μαθητές της Α΄και Β΄ τάξης.  
Τα βιβλία των τριών συγγραφέων κοσμούν τώρα τη σχολική μας με την υπογραφή των δημιουργών  τους.


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τους συγγραφείς:

Αχλλέας Ραζής








Πέτρος Χριστούλιας







Έλενα Γλωσσιώτη