Επιμορφωτική δράση για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, μετά το πέρα της σχολικής εορτής για την επέτειο του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας επιμορφωτική δράση που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας και απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς του σχολείου με θέμα: «Ενισχύουμε τις ψυχοσυναισθηματικές δεξιότητες των μαθητών στην τάξη, αξιοποιώντας τεχνικές βιωματικής μάθησης». Υπεύθυνη αυτής της επιμορφωτικής δράσης ήταν η ψυχολόγος Κίσσα Μαρία.

Η συγκεκριμένη δράση περιλάμβανε την εκπαίδευση των δασκάλων πάνω σε μια σύνθεση βιωματικών ασκήσεων για μαθητές, με στόχο την ενίσχυση των παραγόντων που ενισχύουν την ψυχική υγεία των παιδιών και δρουν προστατευτικά σε δυσλειτουργικές-παραβατικές συμπεριφορές. 

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω σεμινάριο είχε ως στόχο τα εξής:

-στην καλλιέργεια δεξιοτήτων επικοινωνίας για την ανάπτυξη συνεργατικών σχέσεων και συνδέσεων στη σχολική κοινότητα

-στην αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων και την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης στους μαθητές

-στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των μαθητών μέσα από δραστηριότητες που προωθούν την αυτογνωσία και αναδεικνύουν τα αποθέματα και τα δυνατά σημεία των παιδιών

-στη δημιουργία ενός παιδαγωγικού περιβάλλοντος εντός της σχολικής τάξης , μέσω της αποδοχής, της εμπιστοσύνης και της αίσθησης ασφάλειας.