Διάλεξη στο σχολείο μας από τον ψυχολόγο και συγγραφέα Ανδρέα Αρματά

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ομιλία με θέμα  «Χαρούμενα Παιδιά με Αυτοπεποίθηση: Ενισχύοντας την ψυχική υγεία των παιδιών»

Τι χρειάζονται τα παιδιά για να αποκτήσουν μια καλή σχέση με τον εαυτό τους και την απαραίτητη αυτοεκτίμηση; Τι τα δυναμώνει και τι τα αποδυναμώνει; Πώς χτίζεται η θετική αυτοεικόνα; Τι θα βοηθήσει για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους και τους φόβους τους; Τι μπορείτε να κάνετε συγκεκριμένα;

Ο ψυχολόγος και συγγραφέας κος Αρματάς Ανδρέας μοιράστηκε με γονείς και εκπαιδευτικούς συγκεκριμένες κατευθύνσεις που θα συμβάλλουν στο να μεγαλώσουν τα παιδιά μας πιο χαρούμενα, με μεγαλύτερη πίστη στον εαυτό τους και ψυχικά πιο υγιή.




 Λίγα λόγια για τον Αρματά Ανδρέα

Ο Ανδρέας Αρματάς ψυχολόγος και executive coach με μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχολογία (ΗΠΑ) & στην εφαρμοσμένη ύπνωση (Αγγλία). Είναι ιδρυτικό μέλος του International Society of Coaching Psychology, επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Κοινωνικής &  Προληπτικής Ιατρικής και του Εθνικού Δικτύου Προαγωγής Υγείας στους Χώρους Εργασίας, βραβευμένος συγγραφέας από τις Εκδόσεις Πατάκη ενώ διατελεί σύμβουλος για τον ίδιο εκδοτικό οίκο στον τομέα της ψυχολογίας και coaching. Είναι εξωτερικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, συμμετέχει σαν εισηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Προαγωγής Υγείας και είναι υπεύθυνος εκπαιδευτής του μαθήματος Health Coaching στο ΕΚΠΑ e-learning.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα παιδικά βιβλία του «Η Λελέκα Σηκώνει Κεφάλι: μάθε πώς τον φόβο να μειώσεις κι εσύ κεφάλι να σηκώσεις» (Βραβείο Κύκλου Παιδικού Βιβλίου) και «Η Γουρούνα Κάνει Πάρτι: και μαζί με σένα μαθαίνει, αληθινή επιτυχία τι σημαίνει». Απευθυνόμενο σε εταιρείες το βιβλίο του «Ληστείες: Οδηγός επιβίωσης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις» κυκλοφορεί από τις ίδιες εκδόσεις. Το τελευταίο του βιβλίο “Brief Strategic Coaching  (2021) απευθύνεται σε επαγγελματίες συμβούλους και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Open University Press.

Αυτή την στιγμή ολοκληρώνει το τελευταίο του παραμύθι που θα βοηθάει τα παιδιά να αποκοιμιούνται ευκολότερα και ηρεμότερα.

 Είναι εισηγητής σε διεθνή συνέδρια και έχει εκπαιδεύσει σε πολλές χώρες όπως Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Ρουμανία, Ιταλία, Γερμανία, Ιράν και Μπαχρέιν. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσα από τις ιστοσελίδες www.hypnosis.gr & www.andrewarmatas.com.