Εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου οι μαθητές της Στ΄τάξης συνοδευόμενοι απ΄ τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας , τη Διευθύντρια Μανούσου Δήμητρα και γονείς των μαθητών περπάτησαν στα στενάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου  υλοποιώντας συγχρόνως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ιστορική περιήγηση-Κυνήγι Ιστορικού Θησαυρού”.

 Τα παιδιά με διαδραστικό τρόπο,  γνώρισαν σημαντικά ιστορικά στοιχεία του τόπου, έπαιξαν και  περιηγήθηκαν στην πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας, περνώντας από εκεί όπου περπάτησαν πριν δύο αιώνες, ο Καποδίστριας, ο Όθωνας, ο Κολοκοτρώνης και ο Υψηλάντης! Συνάντησαν ιστορικά σημεία της πόλης και  μνημεία σημαντικών ιστορικών προσώπων . Στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε η δράση, παίζοντας το ‘’ Κυνήγι Ιστορικού Θησαυρού ‘’χρησιμοποιώντας όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πρώτο μέρος. Λύνοντας τους γρίφους ανακάλυψαν τον ιστορικό θησαυρό που κρύβει το Ναύπλιο!

Ακολούθησε φαγητό στο κέντρο της πόλης , βόλτα στα δρομάκια με τις βουκαμβίλιες και τα τουριστικά μαγαζάκια , στην υπέροχη παραλία με θέα το ξακουστό Μπούρτζι αλλά και περίπατος το μονοπάτι γύρω από τη χερσόνησο. Η εκδρομή έκλεισε με ξενάγηση και περιήγηση στο κάστρο του Παλαμηδίου.