Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών


Η 26η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στον εορτασμό των γλωσσών. Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe), στις 6 Δεκεμβρίου 2001.

Κάθε τέτοια ημέρα ενώνουν τη φωνή τους το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (European Center for Modern Languages) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission), με σχολεία, Πανεπιστήμια, γλωσσικά ινστιτούτα, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές και απλούς πολίτες απ’ όλη την Ευρώπη και τον κόσμο για να εορτάσουν τον γλωσσικό πλούτο της Ευρώπης και του πλανήτη, με ποικίλες εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, στο μάθημα των Γερμανικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση της κ. Δευτεραίου Αρετής, έγραψαν φράσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες και «άνοιξαν» το "αερόστατο" των χρωμάτων στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την αξία των γλωσσών και δηλώνοντας πως οι γλώσσες δεν είναι μόνο λέξεις αλλά είναι και συναισθήματα, που είναι κοινά σε όποια χώρα και αν ζούμε και σε όποια γλώσσα και αν επικοινωνούμε.