Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας επί σχετικών θεμάτων. Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ το σχολείο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προάσπιση, βελτίωση και προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας των παιδιών και των εφήβων. Έχει διαπιστωθεί ότι η συστηματική υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας και εμπλέκουν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας έχει πολύπλευρα οφέλη, όπως: (α) θετική επίδραση στη σχολική επίδοση, (β) ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας, (γ) καλλιέργεια γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων αναγκαίων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος και (δ) μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης μελλοντικών προβλημάτων και συμπεριφορών υψηλού κινδύνου.
Με αφορμή τα παραπάνω στο σχολείο μας διοργανώσαμε δράσεις με το παραπάνω θέμα και με σύνθημα "Η ψυχική υγεία είναι οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα". Στις δράσεις συμμετείχαν οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων και περιλάμβαναν θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδια ρόλων, δραστηριότητες συναισθηματικής συνειδητοποίησης, ανάγνωση βιβλίων, καταιγισμός ιδεών, μουσική κ.ά. 
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Σωσώ Βούργα και την κ. Νατάσα Μπεληγιάννη που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για τον συντονισμό των δράσεων που αφορούσαν στο θεατρικό παιχνίδι.
Δείτε μερικές στιγμές από τις δράσεις στο παρακάτω βίντεο "πατώντας" στην εικόνα!