ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ (Α΄ΜΕΡΟΣ)



Την Παρασκευή, 17/11/23 μετά την εκδήλωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρώτο μέρος από την ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα: «Η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία». Εισηγήτρια ήταν η Δ/ντρια του σχολείου κ. Βασιλική Κουσκούτη.
Στη σύγχρονη εποχή, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για την εκπαίδευση. Από την αυτοματοποίηση των διαδικασιών στις τάξεις μέχρι την προσαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού για τον κάθε μαθητή, η AI προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες για τη βελτίωση της εκπαίδευσης. Η τεχνητή νοημοσύνη, ή AI, αναφέρεται στην ικανότητα ενός υπολογιστικού συστήματος να μιμείται την ανθρώπινη νοημοσύνη. Αυτό μπορεί να σημαίνει την εκμάθηση από την εμπειρία, την κατανόηση της γλώσσας, την αναγνώριση του λόγου ή των εικόνων, την επίλυση προβλημάτων, και άλλες ανθρώπινες ικανότητες. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να αναλύει μεγάλες ποσότητες δεδομένων και να παράγει αποτελέσματα βασισμένα σε αυτήν την ανάλυση, πράγμα που την καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμη στον τομέα της εκπαίδευσης. 
Η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών είναι ένα ζωτικό στοιχείο για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση στην AI μπορεί να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν καλύτερα τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή η τεχνολογία, αλλά και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εφαρμογή αυτής στην πράξη.