Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης



Το Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ), που στεγάζεται στην οδό Αγίας Φιλοθέης 17, στην Πλάκα, πολύ κοντά στην Μητρόπολη και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων επισκέφτηκαν σήμερα Παρασκευή, 1/12/23, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄και Δ΄τάξης του σχολείου μας.
Στόχος του Μουσείου είναι η διάσωση, η έρευνα και η μελέτη της ιστορίας της εκπαίδευσης και των σχολείων.
Οι Συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν συλλογές αναγνωστικών και σχολικών βιβλίων δημοτικού και γυμνασίου, σχολικά βιβλία από όλον τον κόσμο, παιδικά βιβλία, σχολικό υλικό (τετράδια, κασετίνες, γραφική ύλη, αρχεία, εποπτικό υλικό κλπ). Οι Συλλογές του Μουσείου εμπλουτίζονται καθημερινά με αγορές και δωρεές ιδιωτών και σχολείων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Το παλιό σχολείο" στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Μέσα από τις συλλογές του Μουσείου έκαναν  μια βουτιά στον χρόνο και μεταφέρθηκαν βιωματικά στο παρελθόν. Ζωντάνεψαν το παλιό σχολείο -όπου γράμματα μαθαίναν ο παππούς και η γιαγιά όταν ήταν παιδιά.