eTwinning Project



Mε βάση την εγκύκλιο με Αριθ. Πρωτ. 120368/Η1-25/10/23 και Θέμα: «Σχεδιασμός και υλοποίηση eTwinning έργων για το σχολικό έτος 2023-2024»

Το «eTwinning» -η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης- αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, και όχι μόνο, συνεργάζονται για την υλοποίηση «eTwinning» έργων με τη χρήση εργαλείων Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) μέσα από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης «European School Education Platform-ESEP1». To ευρωπαϊκό πρόγραμμα «eTwinning» προωθεί τις υπερεθνικές συνεργατικές δραστηριότητες αλλά και τη μάθηση STEAM2 με σημαντικά παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.
Το σχολείο μας αποφάσισε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργου eTwinning με θέμα «Healthy Generations Create Clean And Recycler Schools» με τη χρήση εργαλείων Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) μέσα από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης «European School Education Platform-ESEP1» από την Δ/ντρια του σχολείου κ. Κουσκούτη Βασιλική και την εκπαιδευτικό και Υποδιευθύντρια κ. Στάμου Αρετή με τη συμμετοχή των μαθητών της Στ΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας και σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς από χώρες του εξωτερικού και συγκεκριμένα την Τουρκία και τη Ρουμανία. Το έργο eTwinning θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων, σύμφωνα με τους σκοπούς και τους στόχους του Προγράμματος Σπουδών. Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών θα προστατευθούν τα προσωπικά τους δεδομένα. 

Δείτε το βίντεο εισαγωγής του προγράμματος