Συμμετοχή στο εργαστήρι τοπικής Ιστορίας του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος

 Σε ένα εξαιρετικό βιωματικό, σχολικό εργαστήριο τοπικής Ιστορίας με τίτλο «ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΛΙΔΑΣ-Αντώνης Νικολακάκης», που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος,  είχαν την ευκαιρία  να συμμετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας. Πρόκειται για  ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα μελέτης της Ιστορίας μέσα από την τοπική ιστορία της Αυλίδας, που αναλύεται και ανασυντίθεται σε τέσσερα επιμέρους εργαστήρια-τομείς μελέτης: Βιωματικές δράσεις (πηλός, ανασκαφή, ύφανση), φύλλα εργασίας, οπτικοακουστικό υλικό οδηγούν στη σύνδεση της ιστορίας του τόπου της Αυλίδας με την ζωή των μαθητών. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο Ιερό Αυλίδειας Αρτέμιδος, όπου και ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο κ. Σοφία Κατσάλη.

Ευχαριστούμε θερμά τη Δ/νση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος για τη φιλοξενία τους και ιδιαίτερα την κ. Δαγρέ Βαρβάρα-Μαρία για τον συντονισμό και την καθοδήγηση κατά την υλοποίηση των δραστηριοτήτων του προγράμματος. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή.

Επίσης, ευχαριστούμε και την κ. Κατσάλη Σοφία για την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού της Αυλίδειας Αρτέμιδος.