Δανειστικό εκπαιδευτικό υλικό "Μνημειώδης περιπέτειες στα ελληνικά μνημεία της Unesco"

Με το δανειστικό και πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό «Μνημειώδεις περιπέτειες στα ελληνικά μνημεία της UNESCO» είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων "Παγκόσμια και τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά". Πρόκειται για ένα έργο του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο δανειστήκαμε από την Α/θμια Εκπαίδευση Εύβοιας.
Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει 18 εγγραφές στον Κατάλογο Παγκόσμιας Kληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για σημαντικά μνημεία που απλώνονται γεωγραφικά σε 21 περιοχές και αντιπροσωπεύουν όλες τις περιόδους της ελληνικής δημιουργίας από την προϊστορία μέχρι τους νεότερους χρόνους.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από αυτό ταξίδεψαν στα μνημεία που είναι έως τώρα εγγεγραμμένα στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ανακαλύπτοντας τα μυστικά τους. Στη συνέχεια, αφού επέλεξαν εκείνα με τα οποία επιθυμούσαν να ασχοληθούν, συγκέντρωσαν και αποκωδικοποίησαν βασικές πληροφορίες, παράγοντας δικά τους πολυτροπικά κείμενα, τα οποία παρουσίασαν στην τάξη. Παράλληλα είχαν εμπλοκή και με το διαδραστικό υλικό που υπάρχει στην ιστοσελίδα του προγράμματος.